Communication on Progress

Participant
Published
  • 25-Mar-2022
Time period
  • January 2021  –  December 2021
Format
  • Stand alone document – Basic COP Template
Differentiation Level
  • This COP qualifies for the Global Compact Active level
Self-assessment
  • Includes a CEO statement of continued support for the UN Global Compact and its ten principles
  • Description of actions or relevant policies related to Human Rights
  • Description of actions or relevant policies related to Labour
  • Description of actions or relevant policies related to Environment
  • Description of actions or relevant policies related to Anti-Corruption
  • Includes a measurement of outcomes
 
  • Statement of continued support by the Chief Executive Officer
  • Statement of the company's chief executive (CEO or equivalent) expressing continued support for the Global Compact and renewing the company's ongoing commitment to the initiative and its principles.

  • Erklæring om fortsat støtte

    I Get Visual er det vores overbevisning, at alle har et ansvar for vores fælles fremtid. Derfor var det også naturligt at tiltræde FN’s Global Compact initiativet i 2019 og dermed arbejde mere bevidst med de ti principper for men-neskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption.

    Som SMV’er er Get Visuals aftryk isoleret set af begrænset størrelse, men set i den store sammenhæng kan alle bidrage, og alle har et ansvar for at arbejde for en bedre verden.

    Social ansvarlighed for Get Visual indebærer høj integritet i forhold til samarbejdspartnere og at handle med omtanke i de samfund og miljøer, vi opererer.

    Med denne årlige Communication on Progress vil vi gerne udtrykke Get Visuals fortsatte støtte til FN’s Global Compact og de ti principper. Vi beskriver de tiltag, vi gør for at integrere og bevidstgøre principperne i vores for-retningsstrategi, kultur og hvordan vi agerer i markedet generelt. Vi vil arbejde for, at vores CSR-tiltag er transparente for offentligheden, ligesom denne rapport vil være offentligt tilgængelig.

    Get Visual forpligter sig til årligt at afrapportere på selskabets fortsatte arbejde med de ti principper i Global Compact, samt hvordan vi fremadrettet vil arbejde for at øge integrationen af principperne i vores aktiviteter.

    Venlig hilsen

    Claus Hammerby
    adm. direktør

Human Rights
  • Assessment, policy and goals
  • Description of the relevance of human rights for the company (i.e. human rights risk-assessment). Description of policies, public commitments and company goals on Human Rights.

  • Get Visuals mål er at påvirke medarbejdere og samarbejdspartnere til at efterleve de internationale principper for menneskerettigheder og miljøbeskyttelse. Vi har udarbejdet og offentliggjort vores Code of Conduct, så vi synliggør vores holdning og forpligtelse over for vores leverandører, samarbejdspartnere og ansatte. Emnet er yderligere et fast punkt på halvårlige medarbejdermøder.

  • Implementation
  • Description of concrete actions to implement Human Rights policies, address Human Rights risks and respond to Human Rights violations.

  • På markeder, hvor Get Visual primært opererer – Norden, Europa og Nordamerika, er der som udgangspunkt ikke udfordringer med at overholde principperne for menneskerettigheder.

    I forsyningskæden har vi fokus på at vælge leverandører, der efterlever de internationale principper. Get Visuals størrelse og volumen på indkøb af udstyr betyder dog, at det er svært at stille egentlige krav, hvorfor den overvejende del af indkøb sker hos velrenommerede virksomheder i Europa.

  • Measurement of outcomes
  • Description of how the company monitors and evaluates performance.

  • Ved valg af nye leverandører efterprøves, om de forholder sig til de 10 principper og SDG.

Labour
  • Assessment, policy and goals
  • Description of the relevance of labour rights for the company (i.e. labour rights-related risks and opportunities). Description of written policies, public commitments and company goals on labour rights.

  • Get Visual anerkender medarbejdernes ret og opfordrer til at organisere sig. Medarbejderne er virksomhedens vigtigste aktiv, og vi tilstræber en arbejdsplads med plads til individet og langvarige ansættelsesforhold. Derfor er alle medarbejdere også ansat på funktionærvilkår med den tryghed og binding, der ligger i lovgivningen herfor. Get Visual har indgået kollektiv aftale med Dansk Metal, der regulerer forhold omkring arbejdstagerrettigheder. Der er desuden tegnet sundhedsforsikring i kombination med pensionsordning for alle medarbejdere.

  • Implementation
  • Description of concrete actions taken by the company to implement labour policies, address labour risks and respond to labour violations.

  • Alle medarbejdere tilbydes årlige udviklingssamtaler og Get Visual understøtter relevant videreuddannelse. Der afholdes to årlige medarbejdermøder, hvor alle medarbejdere samles og informeres om virksomhedens status og forhold. Der sigtes efter stor grad af åbenhed om alle forhold, og medarbejdere opfordres til samme grad af åbenhed uden repressalier.

    I det omfang arbejdsregler og -rettigheder er lovreguleret følger Get Visual gældende lovgivning på området, som på alle andre områder.

    I vores Code of Conduct er vores holdning og forpligtelse til enhver form for tvangsarbejde og børnearbejde synliggjort, ligesom ingen form for diskrimination tolereres. Der er etableret en arbejdsmiljøorganisation, der tilser, at arbejdsmiljøregler bliver overholdt – både af virksomheden og af medarbejderne.

    Vi understøtter unges behov for at komme ind på arbejdsmarkedet gennem trainee-stillinger – enten som led i et langsigtet ansættelsesforhold eller hvor den unge har behov for at afprøve arbejdslivet under afklaring af endelig karrierevej. Get Visual har desuden en politik om at ansætte personale med rette kvalifikationer uden at skele til alder, køn eller andre personlige forhold.

  • Measurement of outcomes
  • Description of how the company monitors and evaluates performance.

  • Der er konstant bevidsthed om at ansætte rette m/k til alle jobs. Der holdes løbende øje med medarbejderomsætningen som et udtryk for medarbejdertilfredshed, dog med den bevidsthed, at ganske få fratrædelser kan ændre procentsatsen markant. Desuden ses medarbejdernes lyst til at udtrykke sig ærligt i det daglige og ved medarbejdermøder som et termometer for medarbejdertilfredsheden.

    Get Visual har en lav medarbejderomsætning på ca. 6 %.

Environment
  • Assessment, policy and goals
  • Description of the relevance of environmental protection for the company (i.e. environmental risks and opportunities). Description of policies, public commitments and company goals on environmental protection.

  • Get Visual anerkender behovet for at agere miljøbevidst og har et mål om at minimere energiforbruget på de områder, hvor vi selv har indflydelse. Get Visual opfordrer desuden medarbejderne til at agere miljøbevidst i forhold til de forbrugsartikler, der indgår i både i produktionen og i hverdagen.

  • Implementation
  • Description of concrete actions to implement environmental policies, address environmental risks and respond to environmental incidents.

  • Energiforbruget på Get Visuals lokationer er i høj grad afhængig af bygningens klimaskal. Vi bor til leje og kan derfor kun opfordre udlejer til at agere miljøbevidst og klimaforbedre ejendommen, men det ligger i øvrigt uden for Get Visuals indflydelse. I forhold til elforbrug har vi valgt at købe grøn strøm (certificeret co2-neutral vind-energi), så vi ad den vej gør en indsats for et grønnere miljø.

    Til brug i produktionen er alle nyindkøbte lyskilder LED. Konventionelle lyskilder udskiftes løbende til LED.

    Vi har yderligere iværksat tiltag til minimering af strømforbrug:
    • Al belysning, hvor det er muligt, er udskiftet til LED
    • Der er opsat rumfølere i lokaler, der bruges periodisk.

    I produktionen har vi derudover et stort forbrug af batterier. Alle engangsbatterier, der har været i brug, bliver målt og brugt til mindre kritiske opgaver, indtil de er brugt helt op, ligesom vi sikrer, at alt bliver afleveret som miljøaffald. I det omfang, det er muligt og giver mening, bruges genopladelige batterier, ligesom der ved nyindkøb er fokus på at vælge batteridrevet udstyr med genopladelige batterier frem for produkter, der bruger engangs-batterier.

    Materialer til brug for scenografi genbruges i videst muligt omfang. I designprocessen indtænkes genanvendelighed, så samme scenografi kan bruges flere gange – uafhængigt af lokaler. Scenografien opbevares for kunder af Get Visual, således at der er færre transportomkostninger forbundet med genbrug. Engangsmaterialer sikres bortskaffet på miljømæssig forsvarlig måde. Målet er, at de i højere grad bliver genanvendt til andre formål. evt. i andre brancher.

    På transportområdet har Get Visual valgt at lease bilparken, der udelukkende består af transportere. De er alle dieseldrevne, da kørselsbehovet er af et omfang, hvor vi vurderer, at eldrevne køretøjer endnu ikke er anvendelige. Leasing frem for køb betyder, at vi altid kan holde en bilpark med nye biler, der lever op til miljøkravene.

    Transport af udstyr og mandskab tilrettelægges altid, så der er størst mulig samkørsel og så km-forbruget begrænses til det mulige.

    Der gøres i vid udstrækning brug af delebilsordninger (el-biler) ved transport til møder o.l. frem for taxa.

    Målet er at udskifte dieselbiler til el, når det bliver muligt at køre længere distancer end i dag på en opladning.

    På affaldsområdet er der trådt nye regler i kraft og senest 31. december 2022 skal alle affaldsproducerende virksomheder udsortere deres husholdningslignende affald i 12 forskellige typer til genanvendelse. Get Visual sorterer pap og plast samt makulerer papir, som afleveres på genbrugsstation. Der er planlagt at indføre og efterleve de nye regler tidligt i 2022.

    Beklædning til ansatte i produktionen består af praktisk arbejdstøj og smart casual afhængig af arbejdssituationen. Kollektionen er netop udskiftet til mere tidssvarende look, hvor komfort og kvalitet har været det primære fokus. Der er valgt standardprodukter frem for specialindfarvede stoffer, hvilket betyder mindre indkøb til lager og dermed mindre spild. Producenten forholder sig til bæredygtighed og har et mål om 90% bæredygtige produkter i 2025. I Get Visual er målet, at nyindkøb skal være af bæredygtige materialer i det omfang, de lever op til vores kvalitetskrav om nem vedligeholdelse og krav til komfort.

    Get Visual har et meget begrænset forbrug af kontorartikler. Ved nyindkøb er der fokus på at vælge bæredygtige artikler i det omfang kvaliteten er på minimum samme niveau, som ved øvrige produkter. I det begrænsede omfang vi bruger engangsservice, er al plast fjernet og erstattet af miljøvenlige produkter.

  • Measurement of outcomes
  • Description of how the company monitors and evaluates environmental performance.

  • Ved valg af nye leverandører efterprøves, om de forholder sig til de 10 principper og SDG.

    Vi monitorerer det løbende energiforbrug, men på grund af differirentieret brug af lokaler til produktionsmæssige aktiviteter, vil energiforbruget udvise store udsving, som ikke kan adskilles fra daglig drift.

Anti-Corruption
  • Assessment, policy and goals
  • Description of the relevance of anti-corruption for the company (i.e. anti-corruption risk-assessment). Description of policies, public commitments and company goals on anti-corruption.

  • Get Visual har nul-tolerance overfor alle former for korruption, afpresning og bestikkelse.

  • Implementation
  • Description of concrete actions to implement anti-corruption policies, address anti-corruption risks and respond to incidents.

  • Get Visual har udarbejdet og offentliggjort vores Code of Conduct, så vi synliggør vores holdning til korruption, afpresning og bestikkelse. Et emne der yderligere er et fast punkt på halvårlige medarbejdermøder.

    På markeder, hvor Get Visual primært opererer – Norden, Europa og Nordamerika, er der som udgangspunkt ikke udfordringer med at overholde principperne for antikorruption.

  • Measurement of outcomes
  • Description of how the company monitors and evaluates anti-corruption performance.

  • No answer provided.